15. August 2024

Ufrivilligt barnløse i fertilitetsbehandling søger rådgivning

Fertility Care oplever stor efterspørgsel på deres gratis tilbud til ufrivilligt barnløse i fertilitetsbehandling. Behandlingen kan være langvarig og fyldt med sorg, stress og angst, hvilket mange har brug for at tale med nogen om. Derfor tilbyder Fertility Care samtaler med fertilitetssygeplejersker og jordemødre, som kan støtte og rådgive i denne vanskelige livssituation.

Fertility Care tilbyder landsdækkende og gratis telefonrådgivning til alle ufrivilligt barnløse, der er belastet af fertilitetsbehandling som vejen til deres forældreskab. Alle rådgivere er fertilitetssygeplejersker og jordemødre med specialeerfaring fra landets fertilitetsklinikker og med særlige kompetencer i forhold til at håndtere følelsesmæssigt svære samtaler. Gennem støtte og rådgivning hjælper de mennesker med at være i fertilitetsbehandlingen, så den ikke overskygger deres tilværelse.

Fertilitetsbehandling kan medføre stor psykisk belastning

Ufrivillig barnløshed er en af de hyppigste folkesygdomme i Danmark blandt kvinder og par i aldersgruppen 25-44 år. Fertilitetsbehandling kan være en stor belastning for den enkelte og kan have en række konsekvenser og senfølger, blandt andet fysisk og mental mistrivsel, arbejdsrelateret stress og social isolation. Fertility Cares telefonrådgivning hjælper med at forebygge og dermed mindske risikoen for overbelastning.

Ufrivilligt barnløse kvinder og mænd er i risiko for at gennemgå en eksistentiel krise med reaktioner som sorg, stress, angst, skyld og skam. Derudover fylder følelser som frustration, vrede og jalousi, meningsløshed og kontroltab, hvilket kan resultere i isolation, problemer i parforholdet, herunder seksuelle vanskeligheder, og udfordringer med arbejdsliv og karriere.

Det er for nogle år siden påvist, at 15 % af kvinderne og 6 % af mændene efter et års fertilitetsbehandling uden succes oplever alvorlige depressive symptomer. Kvinder med gentagne graviditetstab er yderligere belastede.

Udmelding fra regeringen skaber endnu større behov for hjælp

Den store psykiske belastning, der følger med fertilitetsbehandling, skaber stor efterspørgsel på Fertility Cares rådgivningstilbud. Foreningens daglige leder, Maria Salomon, forventer et endnu større pres på det gratis tilbud efter regeringens udmelding om at øge antal forsøg samt tilbyde gratis behandling til barn nummer to:

"Vores tilbud supplerer og understøtter disse initiativer rigtig godt, da vi er overbeviste om, at Fertility Cares virke fremmer et mere velfungerende behandlingsforløb og øger den mentale, sociale og arbejdsmæssige trivsel for mennesket 'bag' behandlingen. Der er virkelig brug for vores frivillige, da der er stor efterspørgsel på vores tilbud. I 2024 regner vi med at nå op på mindst 400 rådgivningssamtaler."

Sundhedsdonationer har støttet Fertility Cares rekruttering og uddannelse af fertilitetssygeplejersker og jordemødre, så de kan støtte og rådgive ufrivilligt barnløse kvinder og mænd i fertilitetsbehandling – både før, under og efter behandlingen.

Book en gratis samtale

Fertility Cares telefonrådgivning er gratis og henvender sig til alle berørt af ufrivillig barnløshed før, under og efter fertilitetsbehandling – med eller uden et barn.

Læs mere på Fertility Cares hjemmeside

"danmark" giver tilbage til Danmark

Sygeforsikringen "danmark" donerer en del af sit investeringsoverskud til sundhedsfaglige projekter og har støttet dansk sundhedsfaglig forskning, forebyggelse og oplysning siden 2020.

Sundhedsdonationer kommer fra investeringsoverskud og berører ikke selve forsikringen, hvor medlemmerne af “danmark” samlet set får minimum 90 procent af kontingentet retur som tilskud.

Seneste nyheder Scroll for mere

Nyhed

9. October 2023

Diabetesforeningens opsporingskampagne om type 2-diabetes

Med støtte fra Sundhedsdonationer gennemførte Diabetesforeningen en opsporingskampagne om type 2-diabetes, som nåede ud til minimum 2 millioner danskere. Mere end 263.000 mennesker gennemførte den digitale test, hvoraf 56 % var i højrisiko for diabetes, og grundet kampagnen opdagede over 2.000, at de havde type 2-diabetes. Udover den digitale risikotest kunne man også bestille testkits hjem, og Diabetesforeningen kørte deres røde sundhedsbus ud til 22 byer rundt omkring i landet. Her blev gennemført gratis tests og målinger af langtidsblodsukkeret, bl.a. på Folkemødet på Bornholm, Sundhedsdage på Sjælland, ringridning i Sønderborg, Festugen i Aarhus og på Hovedbanegården i København. Sundhedsbussen ruller videre i år og i 2024, og tour-planen kan findes her: https://diabetes.dk/landingpage/sundhedsbus Det estimeres, at 100.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det. Mere end 1/3 har allerede udviklet følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, nyresygdomme og øjensygdomme, når de får konstateret type 2-diabetes. Følgesygdommene har betydning for levealder og livskvalitet, så tidlig opsporing er vigtigt. Siden 1996 er der kommet fire gange så mange danskere med diabetes. Mindst 356.000 danskere har nu diabetes, og langt størstedelen har type 2-diabetes. Mindst 322.000 danskere lever med type 2-diabetes, og det tal forventes at stige til 420.000 i 2030. Yderligere 480.000 danskere skønnes lige nu at have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes). De tre største risikofaktorer for at udvikle type 2-diabetes er alder, arvelighed og overvægt. Overvægt er den væsentligste risikofaktor, som kan forebygges. Læs mere i Diabetesforeningens rapport fra 2023, "Diabetes i tal", her: https://diabetes.dk/media/gktagxu3/_diabetes_%C3%A5rs-publikation_web.pdf