2. May 2022

Sundhedsfremmende projekter kan igen få glæde af "danmark"s investeringsoverskud

Sygeforsikringen "danmark" har siden 2020 doneret en del af investeringsoverskuddet til projekter, der arbejder med sundhedsfaglig forskning, forebyggelse og oplysning. Til gavn for alle danskere. Den samlede donationspulje lander i år på 150 millioner kroner.

Sygeforsikringen "danmark" hjælper hver dag danskere med tilskud til behandlinger, som gør noget for den danske folkesundhed her og nu. Men vi har også et ønske om og et ansvar for at sikre et sundere Danmark i fremtiden. Derfor donerer vi, gennem det vi kalder for Sundhedsdonationer, en del af vores investeringsoverskud til projekter inden for sundhedsfaglig forskning, forebyggelse og oplysning. Sådan støtter vi det vigtige arbejde, der bliver gjort for at forbedre den fremtidige sundhed i Danmark for alle.

Der er åbent for ansøgninger frem til 1. juli 2022 kl. 12.00.

Seneste nyheder Scroll for mere

Nyhed

9. October 2023

Diabetesforeningens opsporingskampagne om type 2-diabetes

Med støtte fra Sundhedsdonationer gennemførte Diabetesforeningen en opsporingskampagne om type 2-diabetes, som nåede ud til minimum 2 millioner danskere. Mere end 263.000 mennesker gennemførte den digitale test, hvoraf 56 % var i højrisiko for diabetes, og grundet kampagnen opdagede over 2.000, at de havde type 2-diabetes. Udover den digitale risikotest kunne man også bestille testkits hjem, og Diabetesforeningen kørte deres røde sundhedsbus ud til 22 byer rundt omkring i landet. Her blev gennemført gratis tests og målinger af langtidsblodsukkeret, bl.a. på Folkemødet på Bornholm, Sundhedsdage på Sjælland, ringridning i Sønderborg, Festugen i Aarhus og på Hovedbanegården i København. Sundhedsbussen ruller videre i år og i 2024, og tour-planen kan findes her: https://diabetes.dk/landingpage/sundhedsbus Det estimeres, at 100.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det. Mere end 1/3 har allerede udviklet følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, nyresygdomme og øjensygdomme, når de får konstateret type 2-diabetes. Følgesygdommene har betydning for levealder og livskvalitet, så tidlig opsporing er vigtigt. Siden 1996 er der kommet fire gange så mange danskere med diabetes. Mindst 356.000 danskere har nu diabetes, og langt størstedelen har type 2-diabetes. Mindst 322.000 danskere lever med type 2-diabetes, og det tal forventes at stige til 420.000 i 2030. Yderligere 480.000 danskere skønnes lige nu at have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes). De tre største risikofaktorer for at udvikle type 2-diabetes er alder, arvelighed og overvægt. Overvægt er den væsentligste risikofaktor, som kan forebygges. Læs mere i Diabetesforeningens rapport fra 2023, "Diabetes i tal", her: https://diabetes.dk/media/gktagxu3/_diabetes_%C3%A5rs-publikation_web.pdf