23. June 2023

Over 2.000 børn og unge har besøgt værkstedet SMILET i Aarhus

SMILET AUH er et kreativt værksted for børn og unge på Aarhus Universitetshospital. I løbet af de første 7 måneder har de taget imod 2.054 børn og unge samt 2.196 forældre. Sygeforsikringen "danmark" er glade for at støtte dette projekt gennem vores sundhedsdonationer.

Hver dag møder børn og unge op på SMILfondens værksted for at udfolde deres kreative evner i hjemlige omgivelser, og på de varme sommerdage danner haven også rammer for kreative projekter og leg.

For mange familier er SMILET blevet et fast element i det at være på et hospital. For børn som tilbringer mange dage og nætter på hospitalet og oplever angst og ensomhed, kan det kreative værksted være en fast base, hvor man kan få en pause fra sygdom og møde nye venner.

Besøgstallene holder samme flotte niveau som ved juletid, hvor der blev lavet julepynt og julegaver i massevis. Farverige kreationer, maling, lim og glitter er nu blevet en del af hospitalsbesøget for mange børn og en mulighed for at fordybe sig og få ro i maven efter dagens undersøgelser og behandling.

SMILET har åbent alle hverdage fra kl. 9-16 og er altid bemandet med børnekunstformidlere. Der kommer også en KreaVogn ud på børneafdelingerne 4 gange om ugen. SMILET holder åbent alle uger i skolernes sommerferie, og søskende er også meget velkomne. Det kreative værksted er for alle børn og unge under 18 år sammen med deres familier – indlagte, besøgende, ambulante og søskende.

Du kan følge med på SMILETs Instagram- og Facebook-profil @smiletkrea eller læse mere på deres hjemmeside her: smilfonden.dk/smilet-auh/  

Foto: SMILfonden
Foto: SMILfonden

Seneste nyheder Scroll for mere

Nyhed

9. October 2023

Diabetesforeningens opsporingskampagne om type 2-diabetes

Med støtte fra Sundhedsdonationer gennemførte Diabetesforeningen en opsporingskampagne om type 2-diabetes, som nåede ud til minimum 2 millioner danskere. Mere end 263.000 mennesker gennemførte den digitale test, hvoraf 56 % var i højrisiko for diabetes, og grundet kampagnen opdagede over 2.000, at de havde type 2-diabetes. Udover den digitale risikotest kunne man også bestille testkits hjem, og Diabetesforeningen kørte deres røde sundhedsbus ud til 22 byer rundt omkring i landet. Her blev gennemført gratis tests og målinger af langtidsblodsukkeret, bl.a. på Folkemødet på Bornholm, Sundhedsdage på Sjælland, ringridning i Sønderborg, Festugen i Aarhus og på Hovedbanegården i København. Sundhedsbussen ruller videre i år og i 2024, og tour-planen kan findes her: https://diabetes.dk/landingpage/sundhedsbus Det estimeres, at 100.000 danskere har type 2-diabetes uden at vide det. Mere end 1/3 har allerede udviklet følgesygdomme som hjerte-kar-sygdomme, nyresygdomme og øjensygdomme, når de får konstateret type 2-diabetes. Følgesygdommene har betydning for levealder og livskvalitet, så tidlig opsporing er vigtigt. Siden 1996 er der kommet fire gange så mange danskere med diabetes. Mindst 356.000 danskere har nu diabetes, og langt størstedelen har type 2-diabetes. Mindst 322.000 danskere lever med type 2-diabetes, og det tal forventes at stige til 420.000 i 2030. Yderligere 480.000 danskere skønnes lige nu at have forstadie til type 2-diabetes (prædiabetes). De tre største risikofaktorer for at udvikle type 2-diabetes er alder, arvelighed og overvægt. Overvægt er den væsentligste risikofaktor, som kan forebygges. Læs mere i Diabetesforeningens rapport fra 2023, "Diabetes i tal", her: https://diabetes.dk/media/gktagxu3/_diabetes_%C3%A5rs-publikation_web.pdf