17. May 2023

Oplysningskampagne om hjernesundhed er nået ud til tusindvis af danskere

I 2021 lancerede Alzheimerforeningen projektet "Hjernesund" med støtte fra "danmark"s Sundhedsdonationer. Det er den første nationale oplysningskampagne om hjernesundhed og forebyggelse af demens, og det har de haft stor succes med.

Demens er en af de mest ødelæggende og alvorlige sygdomme i det danske samfund og den 4. hyppigste dødsårsag i Danmark. Dog viser forskning, at 1 ud af 3 demenstilfælde kan forebygges ved at lave livstilsændringer. Det kan både være at skrue på kost, motionsvaner, alkohol og rygning, men også at lære nye ting og lave sociale aktiviteter.

Alzheimerforeningen har derfor sat ind med en række initiativer inklusive over 35 aktiviteter som forskerforedrag, pop up-stande og events, 2-ugers bootcamp hvor 12.750 har deltaget, et nyhedsbrev som mere end 32.000 modtager samt Hjernesund-testen, som over 183.000 danskere har taget.

Med Alzheimerforeningens Hjernesund-test kan du finde ud af, hvor du selv kan sætte ind for at holde din hjerne sund og mindske risikoen for at udvikle demens. Ud fra dine svar får du lavet en personlig risikoprofil, og hvis der er områder med plads til forbedringer, bliver du tilbudt et gratis 2-ugers forløb med gode tips og inspiration. Bag testen og rådene står dygtige forskere samt nogle af landets skarpeste hjerner inden for de faktorer, som spiller ind på risikoen for at udvikle demens. Du kan prøve Hjernesund-testen på hjernesundtesten.dk.

Senest har Alzheimerforeningen udviklet "hjernesunde" opskrifter og planlægger madworkshops. De har også rettet fokus på virksomheder, og hvordan man kan blive en "hjernesund" arbejdsplads. Se og læs mere på www.alzheimer.dk/hjernesund.

Foto: Alzheimerforeningen

Seneste nyheder Scroll for mere