23. June 2023

Over 2.000 børn og unge har besøgt værkstedet SMILET i Aarhus

SMILET AUH er et kreativt værksted for børn og unge på Aarhus Universitetshospital. I løbet af de første 7 måneder har de taget imod 2.054 børn og unge samt 2.196 forældre. Sygeforsikringen "danmark" er glade for at støtte dette projekt gennem vores sundhedsdonationer.

Hver dag møder børn og unge op på SMILfondens værksted for at udfolde deres kreative evner i hjemlige omgivelser, og på de varme sommerdage danner haven også rammer for kreative projekter og leg.

For mange familier er SMILET blevet et fast element i det at være på et hospital. For børn som tilbringer mange dage og nætter på hospitalet og oplever angst og ensomhed, kan det kreative værksted være en fast base, hvor man kan få en pause fra sygdom og møde nye venner.

Besøgstallene holder samme flotte niveau som ved juletid, hvor der blev lavet julepynt og julegaver i massevis. Farverige kreationer, maling, lim og glitter er nu blevet en del af hospitalsbesøget for mange børn og en mulighed for at fordybe sig og få ro i maven efter dagens undersøgelser og behandling.

SMILET har åbent alle hverdage fra kl. 9-16 og er altid bemandet med børnekunstformidlere. Der kommer også en KreaVogn ud på børneafdelingerne 4 gange om ugen. SMILET holder åbent alle uger i skolernes sommerferie, og søskende er også meget velkomne. Det kreative værksted er for alle børn og unge under 18 år sammen med deres familier – indlagte, besøgende, ambulante og søskende.

Du kan følge med på SMILETs Instagram- og Facebook-profil @smiletkrea eller læse mere på deres hjemmeside her: smilfonden.dk/smilet-auh/  

Foto: SMILfonden
Foto: SMILfonden

Seneste nyheder Scroll for mere