Doneret i

Kan man begrænse spredningen af coronavirus i kroppen?

Resultater fra et dansk-svensk studie tyder på, at det faktisk er muligt at nedbringe spredningen af coronavirus med nyopdagede metoder.

De seneste år har vi stort set ikke kunne høre radio, se fjernsyn eller åbne et socialt medium uden at blive bombarderet med overskrifter om coronavirus og konsekvenserne heraf. Heldigvis kan vi efterhånden lægge Covid-19 lidt bag os og leve mere på samme vis, som vi gjorde, før pandemien indtræf. Alligevel bør vi måske ikke glemme alt om den yderst alvorlige Covid-19 sygdom, men i stedet forsøge at lære noget af pandemien, i håbet om at være bedre beredt både sundhedsmæssigt og samfundsøkonomisk til at bekæmpe virussen, hvis en lignende situation skulle opstå.

Professor, Jakob Nilsson, fra Københavns Universitet står i spidsen for dette forskningsprojekt, som forsøger at bane vejen for et nyt virusbekæmpende middel, man kan gøre brug af i tilfælde af et nyt virusudbrud. Projektet forsøger at finde frem til, hvordan SARS-CoV-2 binder til vækstfaktorer i vores celler, og på den baggrund forsøge at finde en måde at blokere SARS-CoV-2 i at vækste. Væksten af virussen er afgørende for, at den kan danne kopier af sig selv og overleve i vores krop. Det er derfor væsentligt at finde en løsning på, hvordan vi kan forhindre eller i hvert fald nedbringe væksten af SARS-CoV-2 i kroppen.

Ansøger

Doneret i

Doneret beløb

Projektansvarlig

Links

Ny dansk opdagelse kan gøre livet surt for coronavirus

Forskerne på projektet har indtil videre udviklet et molekyle, som bremser virussen så kraftigt, at den formentlig vil sprede sig langsommere i kroppen. Desuden har forskerne, udover SARS-CoV2, screenet 22 andre coronavirus for interaktioner med cellens proteiner. Den store database over virussernes måde at arbejde på i menneskekroppen gør, ifølge Jakob Nilsson, at vi for fremtiden langt hurtigere kan finde ud af, hvilken virusbekæmpende medicin der kan komme en ny coronavirus til livs.