Doneret i

Motionstilbud for demensramte

Skræddersyet motionsfodboldtilbud skal afbøde og lindre de negative effekter af sygdomsudviklingen blandt demensramte danskere.

FC Demens er en landsdækkende forebyggelsesindsats og samarbejde mellem DBU Bredde og Alzheimerforeningen, der har til formål, at afbøde og lindre de negative effekter af sygdomsudviklingen blandt demensramte danskere.

FC Demens er et skræddersyet motionsfodboldtilbud målrettet demensramte danskere. Det skal motivere dem til at være aktive samt være del af et fællesskab, som kan være svært at deltage i, når man er syg. Over de næste tre år vil 15 kommuner være involveret i tilbuddet.

Samtidig skal projektet sørge for, at foreningerne fremadrettet har de rette værktøjer til at drive lignende aktiviteter.

Ansøger

Doneret i

Doneret beløb

Projektansvarlig

I dag anslås det, at 82.000 danskere lider af demens. Udover at kæmpe med mentale og fysiske konsekvenser af den alvorlige lidelse, kæmper mange demensramte også med sociale konsekvenser. For dem kan det fx være svært at være del af et normalt foreningsliv. Dermed kan de hurtigt miste en stor kilde til livsglæde og i værste fald, kan de blive isoleret fra omverdenen.

Det er blandt årsagerne til, at DBU Bredde i samarbejde med Alzheimerforeningen har søsat en indsats, der skal øge demensramtes livskvalitet - motionsfodboldtilbuddet FC Demens.

”Det er tydeligt, at demensramte har gavn af at være del af FC Demens. Det er vi stolte af.”

Jacob Ebsen Madsen Projektansvarlig DBU

Det er et forløb, der er skræddersyet demensramte og tager højde for deres meget specifikke behov – dermed taber man ingen på vejen. Forskning vise, at inklusion i et stærkt fællesskab som et foreningsfællesskab kan have flere gavnlige effekter for demensramte – fysisk og mentalt.

FC Demens er et forebyggelses- og oplysningsprojekt, der både skal øge demensramtes mentale- og fysiske sundhed gennem det stærke fællesskab, som knyttes via fodbolden. Projektet løber i første omgang i tre år og sammenlagt 15 kommuner er involveret i motionstilbuddet.

Du kan læse mere om demens på Alzheimerforeningens hjemmeside ved at klikke her.

Du kan læse mere om tilbuddet på DBUs hjemmeside ved at klikke her.