Doneret i

Kan en diætændring med protein forebygge overvægt blandt børn og unge?  

Knap hvert femte danske barn lever med overvægt eller svær overvægt, og vi ved desværre ikke ret meget om, hvordan vi forebygger, at børn og unge udvikler overvægt.   

Overvægt giver ikke kun fysiske udfordringer, men påvirker ligeledes i høj grad trivslen hos overvægtige personer. Det gælder også hos børn og unge, og det er problematisk, da både de fysiske og psykosociale udfordringer kan fortsætte ind i voksenlivet. 

Steno Diabetes Center Aarhus er gået sammen med Julemærkehjemmet i et projekt, der har til formål at opnå dybere indsigt i, hvordan ernæring, og især en proteinrig kost, påvirker børn og unges sundhed.

I projektet inviteres omkring 350 børn i alderen 7-15 år, som alle har et 10-ugers ophold på et af danske Julemærkehjem, til at deltage. I løbet af det 10-ugers ophold vil nogle af børnene få en kost med et moderat til lavt proteinindhold, mens de resterende vil få en kost med et højt proteinindhold. Børnene følges desuden i op til 52 uger efter deres ophold på Julemærkehjemmet, hvor en gruppe af børnene opfordres til at fortsætte med at indtage en stor mængde af protein i deres kost, så projektet herudfra kan be- eller afkræfte, om en proteinrig kost har en effektfuld virkning på børnenes vægttab.

Projektet forventer på den måde at kunne bidrage med ny viden og evidens, som vil kunne optimere og validere Julemærkehjemmets indsats. Desuden håber projektet, at deres resultater kan være med til at sikre bedre forebyggelses- og behandlingsinitiativer til gavn for alle danske børn og unge.   

Ansøger

Doneret i

Doneret beløb

Projektansvarlig