Doneret i

Målrettet behandling af væskeophobning hos patienter på intensiv afdelinger

Vidste du, at halvdelen af alle patienter, der er indlagt på en intensiv afdeling, behandles med vanddrivende medicin?

Vanddrivende medicin bruges til at behandle væskeophobning i kroppen. Der findes ingen guidelines på området, og den eksisterende evidens for behandlingen er sparsom for de fleste grupper af patienter på en intensiv afdeling.

Projektet vil undersøge, om behandling af patienter på intensiv afdeling med vanddrivende medicin er så fordelagtig, som vi hidtil har troet.  

Kritisk syge patienter, der er indlagt på en intensiv afdeling, modtager ofte en nødvendig væsketerapi som led i behandlingen. Desværre fører det i mange tilfælde til væskeophobning hos patienterne, og det kan være alvorligt, da det kan svække funktionen af organerne og medføre en øget risiko for død.

Projektet undersøger fordele og ulemper ved hurtig og målrettet behandling af væskeophobning med vanddrivende medicin for at finde ud af, om det reducerer risikoen for svækket organfunktion og dødelighed.    

Undersøgelsens resultater vil kunne give indsigt i, om brugen af vanddrivende medicin til kritisk syge patienter på intensivafdelinger fortsat er den rigtige behandling at bruge. Hvis det viser sig, at den vanddrivende medicin ikke er så fordelagtig som hidtil antaget, vil det betyde, at patienterne ikke længere skal modtage denne type behandling, og dermed undgår de mulige bivirkninger, der er ved behandlingen. Omvendt set, hvis undersøgelsen viser, at vanddrivende medicin er en fordelagtig behandling til patienterne, vil resultatet kunne bruges til yderligere undersøgelser på området, som kan være med til at præcisere, bl.a. hvilken dosis der er den optimale at give kritisk syge patienter, samt hvornår behandlingen bør opstartes.

Ansøger

Doneret i

Doneret beløb

Projektansvarlig

Links

Mere om projektet